Als je op zoek bent naar een manier om gratis je keuken te ontwerpen, kun je gebruik maken van een keukenplanner.

Dit is een online tool die je helpt bij het ontwerpen van je keuken. Makkelijk voor je keuken tekenen!

Meestal kun je de keukenplanner zonder registratie gebruiken, zodat je direct aan de slag kunt.

Sommige keukenplanner tools laten je zelfs zien hoeveel het ontwerp zou kosten als je het zou laten maken.

Zo kun je gemakkelijk een goede indruk krijgen van wat je kunt verwachten voordat je een aankoop doet.

Veel plezier met het ontwerpen van je keuken!

Starten met je keuken ontwerp

Om te starten met het ontwerpen van je keuken in 3D, volg je deze stappen:

 1. Ga naar de website van de keukenplanner en start de tool. Sommige keukenplanners vereisen registratie, dus zorg ervoor dat je de juiste tool kiest als je geen registratie wilt doen.
 2. Verwerk je keukenwensen in de planner. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de grootte van de keuken, de lay-out, het type kasten en apparatuur dat je wilt hebben, en de kleur en stijl die je wilt. Volg de stappen op het scherm om al deze informatie in te voeren.
 3. Bekijk het 3D-ontwerp dat de planner voor je maakt. Je kunt het ontwerp vanuit verschillende hoeken bekijken en eventuele aanpassingen maken.
 4. Als je tevreden bent met het ontwerp, kun je contact opnemen met de keukenzaak om te overleggen over de verdere uitwerking van het ontwerp. De keukenzaak kan je helpen bij het maken van een definitief ontwerp en het uiteindelijke aankoopproces.

Waarom is het online samenstellen van een keuken populair?

Er zijn verschillende redenen waarom online keuken samenstellen zo populair is:

De vele voordelen van het online ontwerpen van je keuken

Er zijn inderdaad veel voordelen aan het ontwerpen van je keuken online:

 1. Je kunt het ontwerp naar een keukenzaak meenemen: Als je het ontwerp hebt gemaakt, kun je het naar een keukenzaak meenemen om het samen te bespreken met een gespecialiseerd en ervaren ontwerper. Zo kun je samen de laatste puntjes op de i zetten en krijg je aanvullende tips en advies van de professionals.
 2. Je keuken kan op afstand worden aangeboden: Sommige keukenplanners bieden de mogelijkheid om je keuken op afstand te laten offreren. Dit betekent dat je de prijs van het ontwerp kunt ontvangen zonder naar de showroom te hoeven gaan.
 3. Gemakkelijk en snel thuis een keuken samenstellen: Met een online keukenplanner kun je gemakkelijk en snel een keuken samenstellen vanuit huis, zonder dat je naar een fysieke showroom hoeft te gaan.
 4. Opstelling naar eigen wensen en ideeën: Je kunt je keuken opstellen zoals jij dat wilt, afgestemd op je eigen wensen en ideeën. Zo kun je een keuken maken die precies bij jou past.
 5. Niet beïnvloed door verkoper: Als je een keuken online ontwerpt, ben je niet afhankelijk van de mening van een verkoper. Zo kun je onbevangen werken en je keuken ontwerpen zoals jij dat wilt.
 6. Flinke tijdsbesparing in de showroom: Door je keuken online te ontwerpen, kun je veel tijd besparen omdat je niet naar de showroom hoeft te gaan.
 7. Jij ontwerpt wat je voor ogen hebt zonder meningen van anderen: Als je je keuken online ontwerpt, ben je alleen afhankelijk van jouw eigen mening en ideeën. Zo kun je je droomkeuken ontwerpen zonder dat je beïnvloed wordt door de meningen van anderen.
 8. Offerte kun je vrijblijvend ontvangen: Als je een keuken online ontwerpt, kun je meestal een vrijblijvende offerte ontvangen zodat je een goed beeld krijgt van de kosten. Zo kun je gemakkelijk vergelijken en een weloverwogen beslissing maken.

Hoe ontwerp je jouw keuken?

Je kunt inderdaad zelf een keuken ontwerpen, of je nu een expert bent of niet.

Er zijn verschillende tools beschikbaar, zoals een 3D keukenplanner, die je kunnen helpen bij het ontwerpen van je keuken.

Je kunt ook gebruik maken van een 2D keukenplanner, die je helpt bij het maken van een technische tekening met maatvoeringen en aansluitpunten.

Als je liever inspiratie opdoet voordat je je keuken gaat ontwerpen, kun je naar keukenwinkels gaan of online zoeken naar keukenontwerpen en -trends.

Zwart is momenteel populair als kleur voor keukens.

Als je een 3D keukenontwerp wilt maken, kun je naar een keukenwinkel gaan die dit aanbiedt. Sommige winkels hebben zelfs een 3D Living wall waarop je het ontwerp op ware grootte kunt bekijken.

Zo krijg je een goed beeld van hoe je nieuwe keuken eruit zal zien in het echt.

Je kan ook je keuken laten ontwerpen!

Het is inderdaad mogelijk om je keuken te laten ontwerpen in een showroom.

Bij de meeste keukenwinkels is dit gratis en vrijblijvend, hoewel sommige winkels, zoals Ikea, hiervoor kosten in rekening brengen. Het is wel belangrijk om te onthouden dat sommige winkels niet altijd een 3D ontwerp zullen maken als je budget niet toereikend is.

Het aantal keukenontwerpen dat je kunt laten maken is meestal niet beperkt, maar het is wel aan te raden om niet te veel ontwerpen te laten maken omdat dit tijdrovend kan zijn.

Meestal zijn mensen tevreden met één of twee ontwerpen. De kundigheid van de keukenadviseur is belangrijk als je een goed keukenontwerp wilt hebben. Goedkope keukenwinkels zullen vaak eenvoudigere, standaard keukens ontwerpen terwijl luxe keukens beter bij een specialist kunnen worden ontworpen.

Het is daarom aan te raden om naar minimaal drie winkels te gaan en daar drie verschillende ontwerpen te laten maken.

Het ontwerpen van een keuken neemt gemiddeld twee uur in beslag, omdat alle wensen duidelijk moeten zijn en haalbaar moeten zijn met de maatvoeringen van de keukenruimte.

Als je al een kant-en-klaar keukenontwerp hebt, is het verstandig om dit te laten zien aan de keukenadviseur in plaats van alleen te komen voor een prijsopgave.

Zelf je keuken samenstellen

Het is inderdaad mogelijk om zelf een keuken te ontwerpen, hoewel dit soms je gedachten over je nieuwe keuken kan beïnvloeden.

Als je toch zelf een keuken wilt ontwerpen, is het aan te raden om dit nog niet te laten zien aan een keukenadviseur, omdat deze de neiging kan hebben om je ontwerp over te nemen zonder eerlijk advies om zijn verkoopkansen te vergroten.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel programma’s beschikbaar die je kunnen helpen bij het ontwerpen van je keuken, zowel online als offline.

Sommige programma’s zijn eenvoudig te gebruiken en vereisen geen registratie, terwijl andere programma’s complexer zijn en registratie vereisen.

Het is aan te raden om verschillende programma’s te proberen om te zien welke het beste bij je behoeften past. Als je je persoonsgegevens invult voor registratie bij een keukenwinkel, is het mogelijk dat je gebeld wordt door de winkel.

Brugman keukens
Keukenconcurrent
Keukenkampioen
Mandemakers
Tulp keukens
Reddy keukens

Minder handige keuken ontwerp tools:

Ikea
Almat
Superkeukens
Uw keukenspeciaalzaak
Sketchup (betaalde versie en zeer uitgebreid)

Ontwerpen op je iPad

Als je een keuken wilt ontwerpen op een iPad of iPhone, kan het soms moeilijk zijn om een geschikt programma te vinden, omdat veel ontwerptools gebaseerd zijn op flash, wat niet door Apple wordt ondersteund.

Gelukkig zijn er wel enkele programma’s beschikbaar voor de iPad en iPhone die je kunnen helpen bij het ontwerpen van je keuken. Sommige mensen vinden het echter moeilijk om een keuken op hun telefoon te ontwerpen, dus het kan handig zijn om een groter scherm te gebruiken, zoals een desktop of laptop, om het ontwerpproces te vergemakkelijken.

Keuken ontwerpen op je Ipad

Handleiding 3D Keukenplanner

Titel: Hoe gebruik je de 3D keukenplanner?

Subtitels:

In deze keukenplanner handleiding leer je stap voor stap hoe je gebruik maakt van de 3D keukenplanner.

We laten zien hoe je het programma opent en eventueel registreert, hoe je de ruimte inmeet en indeelt, hoe je de stijl van de keuken kiest en de kasten plaatst, hoe je de kleuren aanpast en apparatuur toevoegt, hoe je het ontwerp afmaakt en naar een keukenzaak brengt en hoe je een vrijblijvende offerte kunt aanvragen.

Zo heb je alles wat je nodig hebt om zelf een mooi 3D ontwerp van je keuken te maken.

 1. Het programma openen en registreren Voordat je kunt beginnen met het ontwerpen van je droomkeuken, moet je eerst het 3D keukenplanner programma openen. Dit doe je door op de link te klikken die je van de keukenzaak hebt ontvangen, of door naar de website te gaan en het programma daar te openen. Bij sommige programma’s is het noodzakelijk om je te registreren voordat je kunt beginnen met ontwerpen. Dit is vaak snel en eenvoudig geregeld.
 2. De ruimte inmeten en indelen Voordat je kunt beginnen met het ontwerpen van de keuken, moet je de ruimte inmeten en indelen in het programma. Dit doe je door de afmetingen van de muren en de vorm van de ruimte in te voeren. Vervolgens plaats je de ramen en deuren op de juiste plekken in de digitale ruimte. Zo krijg je een goed beeld van hoe de ruimte eruit ziet en wat de mogelijkheden zijn voor het plaatsen van de keuken.
 3. De stijl van de keuken kiezen en kasten plaatsen Nu is het tijd om de stijl van de keuken te kiezen. Kies uit verschillende stijlen, zoals landelijk, modern of klassiek. Vervolgens kun je de keukenkasten plaatsen door ze naar de gewenste plekken te slepen op het scherm. Zo krijg je al snel een beeld van hoe de keuken eruit gaat zien en wat de indeling is.
 4. Kleuren aanpassen en apparatuur toevoegen Naast het plaatsen van de keukenkasten, kun je ook de kleuren van de kasten, vloer, muren en het keukenblad aanpassen. Zo kun je het ontwerp helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Ook kun je apparatuur toevoegen, zoals een oven, koelkast of afzuigkap. Zo krijg je een compleet beeld van hoe je keuken eruit gaat zien.
 5. Wanneer je tevreden bent met je ontwerp, kun je het afmaken en naar een keukenzaak sturen. Zo kun je samen met een specialist het ontwerp verder aanpassen waar nodig.
 6. Als je het ontwerp helemaal naar wens hebt, kun je bij veel keukenwinkels een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo kun je zonder verplichtingen bekijken wat de keuken ongeveer zou gaan kosten en of dit past binnen je budget.

Ikea keukenplanner

Het is inderdaad fijn dat de Ikea Keukenplanner gratis te gebruiken is en dat er geen acquisitie plaatsvindt.

Het kan handig zijn om een ontwerp te maken voordat je naar de winkel gaat, omdat je dan een beter idee hebt van wat je wilt en hoe alles in je keuken past. Het kan ook helpen om je budget beter te bepalen en om ervoor te zorgen dat je niets vergeet bij het ontwerpen van je keuken. Het is echter ook mogelijk om hulp te vragen aan de medewerkers in de winkel, zoals je al zei.

Zij kunnen je helpen om het ontwerp te verfijnen en om te zorgen dat alles past. Als je een ontwerp wilt laten maken door een professioneel ontwerper, kan het zijn dat je daarvoor moet betalen. Dit hangt af van de winkel waar je het ontwerp laat maken.

Je ontwerpt jouw droomkeuken zo in een handomdraai.

Waarom zijn er keukenplanners?

Je hebt gelijk dat het verkrijgen van de gegevens van klanten een belangrijk doel is voor keukenwinkels die 3D keukenontwerp programma’s aanbieden. Door het ontwerp en de maatvoeringen van de keuken te hebben, kan een winkel direct een offerte maken en de verkoopkans verhogen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat sommige programma’s de gegevens van klanten kunnen doorverkopen, wat betekent dat je waarde hebt voor keukenwinkels als ze jouw adresgegevens en keukenmaten hebben.

Je geeft ook een goed advies om na te denken over de toekomstproofheid van je keukenontwerp. Het is belangrijk om te overwegen of het ontwerp nog in de mode zal zijn over 10 jaar, vooral als je van plan bent om je huis te verkopen in de toekomst. Het is ook handig om te overwegen hoe praktisch het ontwerp is en of het aansluit bij je persoonlijke wensen en behoeften.

Conclusie keuken ontwerpen

Het ontwerpen van een keuken met behulp van een online keukenplanner of tekenprogramma.

Je kunt een keuken tekenen en samenstellen door verschillende stijlen, kleuren en apparaten te kiezen om je ideale keuken te creëren. Er zijn gratis online keukenontwerp tools beschikbaar die je kunt gebruiken om een 3D keukenontwerp te maken.

Je kunt ook een professionele keukenontwerper inschakelen om je te helpen bij het ontwerpen van je keuken.

Het doel is om een praktisch en uniek ontwerp te maken dat perfect bij jouw wensen en behoeften past. Je kunt zelfs een gratis keuken ontwerpen met behulp van een online tool.